• w

    Sałatka z dzikim ryżem

    Ta sałatka to moje ostatnie odkrycie! Przepis znalazłam na słoiczku suszonych pomidorów. Pyszna, pełna smaków i kolorów!

  • w

    Rzodkiewki w sosie

    Niecodzienny sposób na podanie rzodkiewek w aromatycznym sosie sojowo-czosnkowym z dodatkiem imbiru. Intensywne!

  • w

    Sałatka z pieczarkami

    Pycha sałatka z ryżem, jajkami, ogórkami konserwowymi, pieczarkami i zielonym koperkiem. Ilości składników można zmienić.

  • w

    Sałtka z cukinii

    To pyszna sałatka, którą lubię przyrządzać kiedy znudzi mi się mizeria. Czasem mieszam cukinię z ogórkiem, ale można ją również przygotować z samej cukinii.

  • w

    Sałatka warzywna Izabeli

    Wiosennie, zdrowo i kolorowo. Jako dodatek do dań głównych lub przekąska w ciągu zabieganego w pracy dnia.

  • w

    Sałatka z natki pietruszki

    Wiosenna bomba witaminowa. Moją córkę pietruszka „gryzie w ząbki”, ale wierzę, że z czasem polubi jeszcze ten wspaniały smak i aromat.

  • w

    Sałatka z pieczonej papryki i ciecierzycy

    Cudowne połączenie pieczonej czerwonej lub żółtej papryki z cieciorką, miętą, kaparami, cytryną, czosnkiem i oliwą. Ja wolę sama ugotować ciecierzycę, ale spokojnie można użyć też ciecierzycy w puszce. Prosta sałatka, ale pełna smaku – pasuje do większości dań rybnych.

  • w

    Bulgur z czarnymi oliwkami i miętą

    Wspaniale aromatyczne i proste do przyrządzenia – kaszka bulgur z miętą i oliwkami jest doskonałym dodatkiem do dań. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • w

    Zimowa sałatka z cykorią

    Lekka, świeża i chrupiąca sałatka, w której znajdują się: cykoria, szynka, jabłka, żółty ser i orzechy włoskie, polane kwaskowatym sosem vinaigrette. Dobrze pasuje do niej francuski ser Comté, bo ma wyraźny smak, ale edam będzie także pasował.