w

Sałatka z zielonej fasolki i pomarańczy

Lekka i orzeźwiająca sałatka, doskonała na letni posiłek. Można podawać z chrupiącą bagietką i kozim serem.

Składniki:

  • 1 kg zielonej fasolki
  • 4 pomarańcze, obrane
  • 20 g suszonej żurawiny
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Fasolkę gotować przez około 20 minut, aż będzie miękka. Odcedzić i odstawić do przestygnięcia.
  • Pomarańcze pokroić w kostkę, dodać do fasolki i wymieszać. Dodać żurawinę, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (661 głosów)