w

Surówka z sałaty lodowej

Lekka i chupiąca surówka z sałaty lodowej, selera naciowego, rzodkiewek i papryki w sosie vinaigrette.

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

  • Sałatę opłukać, osuszyć i postrzępić na kawałki.
  • Selera, rzodkiewki i paprykę umyć i pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce.
  • Składniki na sos wymieszać w małym słoiczku. Zakręcić i mocno potrząsać, aż dobrze się połączą.
  • Sosem polać sałatkę i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (753 głosów)