Składniki:
- 450 g świeżego lub mrożonego bobu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 g pomidorów, pokrojonych na cząstki
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte
- 200 g sera feta, pokrojonego w kostkę
Przygotowanie:
- Gotować bób, aż zrobi się miękki. Odcedzić i obrać ze skórki. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić pomidory i czosnek. Smażyć na małym ogniu przez 2–3 minuty, aż zmiękną. Zestawić patelnię z ognia.
- Dodać na patelnię ser feta, bób, natkę pietruszki i oliwki. Dodać sok z cytryny oraz pieprz do smaku. Wymieszać i podawać na gorąco.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut