w

Surówka z białej kapusty z rzodkiewką

Sałatki z białej kapusty to mój ulubiony dodatek do obiadu. Ta jest chrupiąca, zdrowa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanych listków melisy i mięty
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

  • Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć.
  • Rzodkiewki i cebulę pokroić w plasterki. Melisę, miętę i pietruszkę skropić sokiem z cytryny.
  • Olej rozmieszać z musztardą, dodać sól, pieprz i cukier. Sos dobrze wymieszać z warzywami i ziołami.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (741 głosów)