w

Surówka z kapusty kiszonej z burakami

To zdrowa sałatka z dodatkiem oleju lnianego i puree z jabłek. Zamiast puree można dodać drobno starte jabłko.

Składniki:

  • 2 buraki
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 70 ml musu jabłkowego
  • 2 łyżki oleju lnianego

Przygotowanie:

  • Buraki gotować przez około 5 minut w szybkowarze, a następnie obrać i zetrzeć na grubych oczkach. (Jeśli nie masz szybkowaru, możesz je podgotować w zwykłym garnku aż nieco zmiękną.)
  • Kapustę pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z musem jabłkowym oraz olejem lnianym. Dodać buraczki, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (699 głosów)