w

Carpaccio z buraka

Szybka, wegańska przystawka z gotowanych buraków – wygląda i smakuje wspaniale. Można użyć zwykłego sosu vinaigrette, lub w wersji z octem balsamicznym.

Składniki:

  • 300 g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki (np. na mandolinie)
  • 1 łyżka sosu vinaigrette
  • 1,5 łyżeczki posiekanych pistacji
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

  • Plasterki buraka ułożyć na dużym talerzu w kształcie serpentyny, zaczynając od środka talerza i kontynuując na zewnątrz (tak, aby plasterki lekko na siebie nachodziły).
  • Polać vinaigrettem, posypać pistacjami i pietruszką. Podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (686 głosów)