w

Surówka z czerwonej i białej kapusty

Smaczna, prosta i zdrowa surówka. Biała i czerwona kapusta z marchewką, jabłkiem i ogórkiem z czosnkowym sosem jogurtowym.

Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duże czerwone jabłko
  • 2 marchewki
  • 1/2 ogórka
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować, posolić i lekko ugnieść.
  • Jabłko, marchewki i ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z kapustą.
  • Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
  • Sos wymieszać z surówką i schłodzić przed podaniem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (770 głosów)