Składniki:
- 4 łyżki dietetycznego majonezu
- 4 łyżeczki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 4 duże bułki (najlepiej razowe)
- 50 g rukwi wodnej lub rukoli
- 300 g chudej pieczeni wołowej, lekko krwistej, pokrojonej w cienkie plastry
Przygotowanie:
- Wymieszać w dużym naczyniu majonez i musztardę. Przekroić bułki, posmarować spody tą mieszaniną.
- Na posmarowane spody nałożyć rukiew lub rukolę i plastry wołowiny.
- Wrzucić do tego samego naczynia czerwoną kapustę, czerwoną cebulę i buraki. Dodać jogurt, wymieszać, aby wszystkie warzywa się nim pokryły. Tak przygotowaną sałatkę ułożyć na plastrach wołowiny, przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przykryć górnymi częściami bułek. Od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
10 minut