w

Sałatka z kapusty z rodzynkami

Wzbogacona wersja popularnej sałatki z kapusty. Tym razem wymieszałam dwa rodzaje kapusty – białą i czerwoną i dodałam rodzynki. Smaczne!

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
  • sól
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 50 g rodzynek
  • 1/2 szklanki majonezu
  • koperek do dekoracji

Przygotowanie:

  • Białą kapustę poszatkować, dodać 1/2 łyżeczki soli i odstawić na 2 godziny.
  • Czerwoną kapustę również poszatkować, posolić i odstawić.
  • Cebulę i natkę posiekać. Kapusty odcisnąć z soku i wymieszać. Dodać rodzynki. Całość zaprawić majonezem i odstawić na 1-2 godziny. Przed podaniem posypać koperkiem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

200 minut


Średnia 5 / 5 (805 głosów)