w

Letnia sałatka z krabem

Lubię jeść na lunch niewielkie, lekkie sałatki, a ta jest znakomita! W szpinaku jest mnóstwo żelaza, w jagodach są antyoksydanty, a w mięsie kraba tłuszcze omega 3. To zdrowy posiłek, który szybko przygotowujecie!

Składniki:

  • 25 g liści świeżego szpinaku
  • 75 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g jagód
  • 1 puszka (170 g) mięsa kraba w zalewie, odsączona
  • 50 ml octu balsamicznego dobrej jakości

Przygotowanie:

  • Na talerzu ułożyć szpinak, mięso kraba, pomidorki i jagody. Polać octem balsamicznym i podawać.

Porcja dla:

1 osoby

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (512 głosów)