w

Surówka z czerwonej kapusty ze słonecznikiem

Surówki z kapusty to mój ulubiony dodatek do obiadu. Ciągle szukam nowych połączeń aby zaskoczyć rodzinę – tym razem z rodzynkami i słonecznikiem.

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować. Zagotować wodę z łyżeczką soli i zblanszować kapustę. Odcedzić i przestudzić.
  • Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać. Z pomarańczy wycisnąć sok, a rodzynki sparzyć wrzątkiem.
  • Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (674 głosów)