w

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Za każdym razem jak przyrządzam tą surówkę, zmieniam proporcje warzyw – więcej selera, marchewki lub jabłka. Zamiast oliwy czasem dodaję majonez.

Składniki:

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 selera korzeniowego
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Białą kapustę i cebulę drobno posiekać.
  • Kapustę czerwoną, selera i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a marchewkę na tarce o średnich oczkach.
  • Wszystkie warzywa i jabłko wymieszać z oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Gotowe!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (735 głosów)