w

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Surówki z kapusty są zawsze smaczne, zdrowe i łatwe do przygotowania. W tej wersji z jabłkiem i rodzynkami.

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka rodzynek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem i zagotować. Przełożyć na sitko i przelać zimną wodą. Odsączyć.
  • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rodzynki sparzyć.
  • Kapustę wymieszać z jabłkami i rodzynkami. Skropić oliwą, doprawić cukrem, sokiem z pomarańczy, solą i pieprzem. Wymieszać i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (786 głosów)