Składniki:
- 2 jajka
- 1 mała główka sałaty strzępiastej lub masłowej
- 2 garści rukoli
- 1 pęczek rzodkiewki
- garść pomidorów koktajlowych
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo. Sałatę strzępiastą dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki, a następnie wymieszać z rukolą, rzodkiewką pokrojoną w plasterki, połówkami pomidorków oraz sokiem jabłkowym.
- Na całość wyłożyć cząstki łososia, jajka pokrojone w cząstki i obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczę. Sałatkę polać sosem czosnkowym i posypać płatkami chili. Sałatka dobrze smakuje z tostami z pszennego pieczywa.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
25 minut