Składniki:
- 1/2 szklanki kaszki bulgur
- 2 pomidory
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek bazylii
- 200 g filetu z łososia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
Przygotowanie:
- Bulgur gotować przez 10 minut.
- Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, a bazylię posiekać.
- Łososia pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
- Warzywa wymieszać z bulgurem, dodać rybę i bazylię, wymieszać.
- Sok z cytryny wymieszać z oliwą i octem, skropić sałatkę i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
35 minut