Składniki:
- 4 łyżki sosu rybnego
- 4 łyżki soku z limonki
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 4 papryczki chili, posiekane
- 700 g filetów z łososia
Przygotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
- Sos rybny wymieszać z sokiem z limonki, cukrem i papryczką. Odstawić.
- Filety z łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym i natrzeć oliwą z oliwek. Piec przez 20 minut. Odstawić do przestygnięcia na co najmniej 15 minut.
- Łososia przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, pomidora i bazylię, polać sosem i wymieszać.
- Podawać na liściach sałaty.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
55 minut