Składniki:
- 450 g pierożków tortellini nadziewanych serem
- 1 zielona papryka pokrojona w cienkie paski
- 1 czerwona papryka pokrojona w słupki
- 1 mała czerwona papryka pokrojona w piórka
- 1/2 szklanki (70 g) czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
- 1/2 szklanki (75 g) pokruszonego sera feta
Przygotowanie:
- W dużym garnku ugotować tortellini. Odcedzić i ostudzić pod bieżącą, zimną wodą. Wstawić do lodówki, aby pierożki całkiem ostygły.
- W miseczce przygotować dressing, mieszając oliwę ze skórką i sokiem z cytryny, orzechami i miodem. Wstawić do lodówki.
- W salaterce wymieszać zimne tortellini z papryką, cebulą, oliwkami i kurczakiem. Polać dressingiem i posypać serem feta. Wymieszać i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
65 minut