Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 40 g wędzonego łososia
- sok z połowy cytryny
- 150 g serka mascarpone
- 1/2 ząbka czosnku, wyciśniętego przez praskę
Przygotowanie:
- Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić częścią soku z cytryny i przełożyć do miseczki.
- Łupinki awokado włożyć do zamrażarki. Łososia posiekać.
- W miseczce wymieszać miąższ awokado z serkiem mascarpone, musztardą, czosnkiem, resztą soku z cytryny, chili i musztardą. Dodać łososia, sól i pieprz do smaku. Farszem napełniać schłodzone łupinki awokado. Posypać szczypiorkiem, grzankami i pistacjami.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut