Składniki:
- 200 g fileta z kurczaka
- 100 g świeżego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 cukinia
- 2 pomidory
- 2 ogórki gruntowe
- 1 paczka chipsów CRISPY NATURAL Marchew na ostro
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kawałki i umieszczamy w marynacie na co najmniej pół godziny (mięso marynujemy w lodówce).
- Szpinak myjemy, kilka listków zostawiamy do ozdoby, a resztę przekładamy do garnka, dodajemy masło, przeciśnięty czosnek i gotujemy na małym ogniu kilka minut, aż szpinak zmięknie.
- Warzywa kroimy w kawałki. Cukinię grillujemy na patelni. To samo robimy z kurczakiem. Na talerz wykładamy szpinak, układamy na nim kurczaka, warzywa umieszczamy obok.
- Z limonki wyciskamy sok i z połowy ścieramy skórkę, dodajemy sól, pieprz oraz oliwę i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość przyozdabiamy listkami szpinaku. Na sam koniec posypujemy pokruszonymi chipsami CRISPY NATURAL Marchew na ostro.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
90 minut