Składniki:
- 1 mała młoda cukinia
- ½ czerwonej papryki
- ½ żółtej papryki
- 1 mała cebula
- olej
- 1 sałata strzępiasta
- 4 plastry boczku grillowanego
- 1 łyżka kaparów
- garść owoców aronii
Przygotowanie:
- Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra.
- Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić.
- Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii.
- Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość sosem koperkowym.
- Udekorować gałązkami koperku i cząstkami cytryny, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut