w

Lekka sałatka z kapusty pekińskiej

Lekka i chrupiąca sałatka, którą lubię przyrządzać zarówno do obiadu jak i na kolację. Dodaję jogurt naturalny i dzięki temu sałatka jest niskokaloryczna.

Składniki:

  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 kalarepa
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować i włożyć do salaterki.
  • Marchewkę, jabłko i kalarepę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z kapustą. Natkę posiekać dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem.
  • Sałatkę wymieszać z jogurtem i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (696 głosów)