Składniki:
- 4 ogórki konserwowe
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1/2 słoiczka marynowanych cebulek
- 1/2 kalafiora
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Ogórki pokroić w drobną kostkę. Marchewki zetrzeć na drobnej tarce. Paprykę pokroić w cienkie paski. Cebulkę odsączyć i połączyć z warzywami.
- Kalafiora podzielić na różyczki i dodać do sałatki. Całość wymieszać z natką pietruszki.
- Z cytryny wycisnąć sok i rozetrzeć z musztardą, powoli dodać olej, cały czas ucierając. Dodać zioła, miód, przyprawy i wymieszać na jednolity sos. Polać sałatkę i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut