w

Słodko-kwaśna sałatka z ogórka z koperkiem

Kiedyś jadłam tę sałatkę u mojej przyjaciółki i natychmiast poprosiłam ją o przepis. Szybko się ją przyrządza, smakuje wspaniale i pachnie świeżym koperkiem. Oszałamiająco dobrze pasuje do łososia.

Składniki:

  • 1,5 ogórka
  • 2 łyżki cukru
  • 50 ml białego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli (do smaku)
  • 1/2 pęczka koperku, drobno posiekanego

Przygotowanie:

  • Ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki i włożyć do miski.
  • W małej miseczce wymieszać ocet z cukrem i polać tym ogórki. Dobrze wymieszać. Dodać koperek, wymieszać i doprawić solą.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (587 głosów)