w

Śledzie po japońsku

Smaczny i prosty przepis na śledzie. Matiasy są wymieszane z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym i doprawione sosem majonezowo-jogurtowym.

Składniki:

  • 200 g filetów śledziowych
  • 2 cebule, posiekane
  • 1 ogórek kiszony, pokrojony w plasterki
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

  • Śledzie pokroić w paski i ułożyć na półmisku. Na to położyć warstwę cebuli i ogórka. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu.
  • Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać natkę i sosem polać śledzie. Wierzch posypać groszkiem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (624 głosów)