w

Sałatka z wędzonym łososiem i roszponką

Ta sałatka to bomba witaminowa! Zawiera też kwasy Omega 3 i likopen. Dresing jest bardzo lekki – bo to tylko wyciśnięty sok z cytryny. Sałatka jest pyszna i dostarcza sporej dziennej porcji warzyw. Podawać do obiadu lub jako lekki lunch.

Składniki:

  • 80 g roszponki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g prażonych, solonych pistacji
  • 50 g prażonych, solonych orzechów nerkowca
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

  • Roszponkę, pomidorki, orzechy i pistacje rozdzielić pomiędzy cztery talerze.
  • Łososia pokroić na niewielkie kawałki; ponakładać na talerze.
  • Wycisnąć sok z cytryny i skropić nim każdą sałatkę. Podawać schłodzone.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (695 głosów)