w

Śledziowy tatar na kanapkę

Apetyczny śledziowy tatar na przekąskę, serwowany na kromkach świeżej bagietki. Niezastąpiony, gdy masz ochotę na coś wyrazistego w smaku.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 6 płatów śledziowych (matiasów)
  • 10 marynowanych pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki konserwowe

Przygotowanie:

  • Śledzie moczyć przez godzinę w mleku, a następnie osuszyć i drobno posiekać lub zmielić.
  • Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.
  • Cebulę, ogórki, szczypiorek i pieczarki drobno posiekać. Wszystko wymieszać ze śledziami.
  • Czosnek wycisnąć praską, wymieszać z olejem i dodać do śledzi. Całość wymieszać.
  • Pastę tatarowo-śledziową nakładać na kromki pieczywa, dekorować plasterkami jajka.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

03 minut

Całkowity czas:

83 minut


Średnia 5 / 5 (909 głosów)