Składniki:
- 0,5 kg białej kapusty
- 0,5 kg marchwi
- 3 cebule
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 2 czerwone papryki
- 300 g patisonów
- 100 ml octu 10%
Przygotowanie:
- Kapustę, marchewkę i cebulę poszatkować. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i gotować przez 15 minut, jeżeli jest długa przekroić na pół. Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne i pokroić w paski. Patisony umyć i pokroić w grube plastry lub na pół.
- Poszatkowane warzywa wymieszać dokładnie z octem, olejem, cukrem i solą.
- W każdym słoiczku umieścić po 1 ziarenku ziela angielskiego i pieprzu, dopełnić je sałatką.
- Słoiczki zakręcić i gotować przez 30 min.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
45 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
75 minut