Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pomarańczowa papryka, pokrojona w kostkę
- 1 papryczka chili, posiekana
- 1/2 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych
Przygotowanie:
- Fasolkę opłukać i odkroić końcówki. Gotować w małej ilości osolonej wody, przez około 3 minuty. Odcedzić.
- Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć paprykę, chili, orzechy i kumin. Cały czas mieszając, smażyć przez 1-2 minuty.
- Kolbę kukurydzy wyłuskać z ziaren. Dodać je na patelnię, wymieszać. Dodać fasolkę i podsmażać przez kolejną minutę.
- Przełożyć do miski, dodać pomidory i kolendrę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i od razu podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut