w

Sałatka z tuńczykiem i fasolą cannellini

Ta sałatka jest inspirowana kuchnią włoską. Lekka, zdrowa i bardzo smaczna! Najlepiej podawać schłodzoną.

Składniki:

  • 1 szklanka fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej)
  • 1 puszka (170 g) tuńczyka, odsączonego z zalewy
  • 1/2 szklanki (130 g) fasoli cannellini z puszki
  • 1 czerwona cebula, posiekana
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Fasolkę podgotować, aby nie była surowa.
  • W misce wymieszać fasolkę szparagową z tuńczykiem, fasolą, cebulą, oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem i serem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

135 minut


Średnia 5 / 5 (747 głosów)