Składniki:
- 2 cukinie
- 1 zielona papryka
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 pęczek mięty
- sól i pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 szklanka jogurtu greckiego
Przygotowanie:
- Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie, długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Wrzucić na gotującą się wodę i zblanszować (gotować przez 2 minuty). Odsączyć i przestudzić.
- Paprykę pokroić w cienkie paski, selera i miętę posiekać.
- Miętę wymieszać z selerem, papryką i cukinią. Doprawić solą i pieprzem.
- Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Połączyć z sałatką – gotowe!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
20 minut