w

Sałatka grecka z ciecierzycą

Oto wspaniała grecka sałatka, pełna smaku i aromatu, pełna świeżych warzyw i śródziemnomorskiego uroku.

Składniki:

  • 2 puszki (po 400 g) odcedzonej ciecierzycy
  • 2 ogórki przepołowione wzdłuż i pokrojone w plasterki
  • 12 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione
  • 400 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych i pokrojonych

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki wymieszać razem w dużej misce. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny przed podaniem.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

130 minut


Średnia 5 / 5 (655 głosów)