Składniki:
- 400 g (1 puszka) czerwonej fasoli, odsączonej z zalewy
- 400 g (1 puszka) ciecierzycy, odsączonej z zalewy
- 200 g (1 szklanka) posiekanych pomidorów
- 100 g (3/4 szklanki) ogórka, obranego i posiekanego
- 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- 170 g pasty z awokado – guacamole
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać fasolę i ciecierzycę z pomidorami, ogórkiem i cebulą.
- W miseczce wymieszać guacamole z jogurtem i solą. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodać trochę mleka. Sosem polać warzywa, wymieszać i wstawić do lodówki.
- Sałatkę udekorować sałatą i podawać z chipsami.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut