Składniki:
- 8 małych czerwonych ziemniaków, nieobranych i pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka soli
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 4 plastry boczku
- 2 cebule, pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
- Ziemniaki włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać sól i gotować przez 20 minut. Odcedzić.
- Jajka obrać i pokroić w kostkę.
- Na patelni smażyć boczek, aż będzie chrupiący. Osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w kostkę.
- Ziemniaki wymieszać z jajkami, boczkiem, cebulą, selerem i marchewką. Doprawić rozmarynem, solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
70 minut