w

Czerwona kapusta z jabłkiem

Pyszna i zdrowa surówka w lekkim sosie balsamicznym – wspaniale wygląda i jeszcze lepiej smakuje – samo zdrowie!

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować, ugnieść i odcisnąć, posypać cukrem.
  • Jabłka obrać i pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać. Dodać kapustę i wymieszać.
  • Ocet wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z sałatką i dokładnie wymieszać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (719 głosów)