w

Sałatka z kalmarów i grzybów marynowanych

Bardzo lubię przyrządzać tę sałatkę na przystawkę – jest lekka i wspaniale zaostrza apetyt na ciąg dalszy!

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 250 g kalmarów
  • 100 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g marynowanych grzybów
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.
  • Kalmary pokroić na pierścienie. Gotować przez 3-4 minuty. Odcedzić.
  • Ser zetrzeć, czosnek posiekać. Grzyby pokroić w cienkie plasterki.
  • Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (788 głosów)