w

Krewetkowa sałatka w awokado

Pyszna sałatka z krewetek w połówkach awokado. Niewymagające zachodu a oryginalne danie, wspaniałe na przystawkę lub lekki lunch.

Składniki:

  • 130 g ugotowanych krewetek
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki (80 ml) majonezu
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki sosu chili
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać krewetki ze szczypiorkiem, majonezem i sosami. Doprawić solą.
  • Sałatkę krewetkową nałożyć na połówki awokado i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na liściach sałaty, oprószonej papryką. Udekorować papryczką pimento.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (683 głosów)