Składniki:
- 3 dojrzałe awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki masła
- 100 g krewetek, obranych i odżyłowanych
- 100 g łososia wędzonego
- 100 g sera mozzarella
Przygotowanie:
- Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Skropić cytryną.
- Na patelni stopić masło i usmażyć krewetki (można podlać odrobiną wody aby się nie przypaliły).
- Łososia, dwa rodzaje sera, pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z sosem, dodać awokado.
- Sałatkę nakładać do łupinek awokado, na wierzch dodać krewetki i udekorować roszponką.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
35 minut