w

Łódeczki z awokado

Jedna z moich ulubionych sałatek na wyjątkowe okazje – awokado, krewetki, łosoś, gorgonzola i suszone pomidory. Same delicje!

Składniki:

  • 3 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 100 g krewetek, obranych i odżyłowanych
  • 100 g łososia wędzonego
  • 100 g sera mozzarella

Przygotowanie:

  • Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Skropić cytryną.
  • Na patelni stopić masło i usmażyć krewetki (można podlać odrobiną wody aby się nie przypaliły).
  • Łososia, dwa rodzaje sera, pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z sosem, dodać awokado.
  • Sałatkę nakładać do łupinek awokado, na wierzch dodać krewetki i udekorować roszponką.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (906 głosów)