Składniki:
- 3 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 150 g krewetek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łodyga selera naciowego, posiekana
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
- Awokado przekroić na pół. Wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżką tak, żeby nie uszkodzić łupiny.
- Miąższ pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniał.
- Ugotować krewetki – patrz rada na dole. Jeśli krewetki są duże, po ugotowaniu pokroić na kawałki. Najlepiej użyć małych koktajlowych.
- W misce wymieszać krewetki z awokado, koperkiem, selerem i czosnkiem. Dodać majonez, sól i pieprz i wymieszać. Napełniać sałatką łupiny awokado i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
15 minut