Składniki:
- 1 gniazdko makaronu jajecznego
- 100 g lub 2/3 puszki tuńczyka
- 2 zielone cebulki, posiekane
- 1/4 czerwonej papryczki chili, drobno posiekanej
- 1 mała łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie:
- W garnku zagotować wodę, gdy będzie wrzeć dodać gniazdko makaronu i od razu skręcić ogień.
- W dużej misce wymieszać tuńczyka z cebulką i chili.
- Dodać sos sojowy, sok z limonki i majonez; wymieszać.
- Po 3-4 minutach odcedzić makaron i płukać pod zimną wodą przez 1 minutę.
- Dodać makaron do tuńczyka, dobrze wymieszać i udekorować kolendrą.
Porcja dla:
1 osoby
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
10 minut