w

Wykwintna sałatka z tuńczyka

Połączenie zielonych oliwek, migdałów i kaparów z typowymi składnikami sprawia, że ta sałatka z tuńczyka jest wyjątkowo smaczna.

Składniki:

  • 350 g tuńczyka w wodzie z puszki, odcedzonego i rozdrobnionego
  • 2 zielone cebulki, drobno posiekane
  • 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
  • 55 g (1/4 szklanki) zielonych oliwek nadziewanych papryką pimento, posiekanych
  • 2 łyżki kaparów, posiekanych

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać tuńczyka z zieloną cebulką, selerem, zielonymi oliwkami, kaparami i migdałami.
  • W innej małej misce wymieszać majonez ze śmietaną i sosem Worcestershire.
  • Wymieszać sos z mieszanką z tuńczykiem. Podawać na liściach sałaty lub z rogalikiem, jako kanapka z sałatką z tuńczyka.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (856 głosów)