w

Sałatka z pikantnym tuńczykiem i serem feta

Smaczna sałatka na każdą okazję – ryż basmati z tuńczykiem, jajkami i pomidorami oraz serem feta. Należy dodać chili wedle upodobania.

Składniki:

  • 225 g ryżu basmati
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • 1 puszka (170 g) tuńczyka
  • 2 cm korzenia imbiru, startego

Przygotowanie:

  • Ryż ugotować zgodnie z instrukacją na opakowaniu.
  • Jajka obrać i pokroić na ćwiartki, a pomidory na pół.
  • Tuńczyka odsączyć i przełożyć do salaterki. Dodać imbir, cebulę dymkę i kolendrę, wymieszać. Ser feta pokroić w kostkę i delikatnie wymieszać z tuńczykiem.
  • Ryż dodać do tuńczyka, wymieszać i rozdzielić na talerze. Na wierzchu ułożyć jajka i pomidory, dodać szczyptę chili i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (897 głosów)