Składniki:
- 225 g ryżu basmati
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 pomidorów koktajlowych
- 1 puszka (170 g) tuńczyka
- 2 cm korzenia imbiru, startego
Przygotowanie:
- Ryż ugotować zgodnie z instrukacją na opakowaniu.
- Jajka obrać i pokroić na ćwiartki, a pomidory na pół.
- Tuńczyka odsączyć i przełożyć do salaterki. Dodać imbir, cebulę dymkę i kolendrę, wymieszać. Ser feta pokroić w kostkę i delikatnie wymieszać z tuńczykiem.
- Ryż dodać do tuńczyka, wymieszać i rozdzielić na talerze. Na wierzchu ułożyć jajka i pomidory, dodać szczyptę chili i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut