w

Surówka z marchewki z orzechami

W tej wersji popularna surówka z marchewki jest wzbogacona orzechami włoskimi i podawana na liściach sałaty.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki śmietany 12%
  • szczypta cukru

Przygotowanie:

  • Marchewki umyć i zetrzeć na tarce. Jabłka obrać, pokroić w drobne słupki i skropić cytryną.
  • Śmietanę wymieszać z cukrem i solą.
  • Liście sałaty opłukać i osuszyć. Rozłożyć na półmisku, na nich ułożyć marchew z jabłkiem, polać śmietaną, posypać orzechami i natką.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (668 głosów)