w

Sałatka ze szpinakiem i orzechami

Lekka i zdrowa sałatka, w której znajdują się świeże liście szpinaku, pomidorki koktajlowe i orzechy, a wszystko jest polane octem balsamicznym.

Składniki:

  • 20 g młodych liści szpinaku
  • 75 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g orzechów nerkowca lub piniowych
  • 75 g małych marchewek (baby)
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 75 g twardego żółtego sera, np. chedar lub manchego, pokrojonego w kostkę

Przygotowanie:

  • Na półmisku ułożyć szpinak, na nim ułożyć pozostałe warzywa, orzechy i ser.
  • Skropić octem balsamicznym i podawać.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (636 głosów)