Składniki:
- 120 g młodych liści mleczu
- 80 g liści szpinaku
- 100 ml kwaśnej smietany
- 100 g sera pleśniowego typu Lazur
- 10 pomidorków koktailowych
- 2 pieczarki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Mlecz i szpinak wymyć, osuszyć i posiekać lub poszarpać na średnie kawałki.
- Pomidorki umyć i rozciąć na połówki lub ćwiartki.
- Pieczarki obrać i drobno pokroić.
- Ser pokruszyć do rondelka, dodać śmietanę i na niewielkim ogniu mieszać aż do rozpuszczenia się sera.
- Połączyć składniki: mlecz, szpinak, pieczarki, pomidory, dosmaczyć solą i pieprzem, a z wierzchu polać letnim sosem serowo-śmietanowym.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
10 minut