Składniki:
- 6 jajek
- 1 ogórek, obrany
- 8 pomidorów, pokrojonych w kostkę
- 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
- 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
- 50 g świeżej natki pietruszki, posiekanej
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 10 oliwek
- 8 filetów anchois
Przygotowanie:
- W rondlu zagotować wodę, dodać jajka i gotować przez 10 minut. Odcedzić i ostudzić w zimnej wodzie. Obrać i pokroić w ćwiartki.
- Do miski włożyć pokrojony w kostkę ogórek, pomidory, seler, zieloną paprykę, ugotowane jajka i pietruszkę – wymieszać. Dodać tuńczyka, oliwki i anchois.
- Przygotować vinaigrette: widelcem wymieszać oliwę z octem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z warzywami.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut