w

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i jajami

Sałatka przepyszna i bardzo zdrowa. Można ją zrobić w wersji dietetycznej :)

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 mały por
  • 1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy

Przygotowanie:

  • Ryż gotujemy i ostawiamy do ostygnięcia.
  • Jaja kroimy w kostkę, ogórki kroimy w drobna kostkę, por siekamy bardzo drobno. Wszystko wsypujemy do miski, dodajemy tuńczyka, kukurydzę, majonez, musztardę, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (678 głosów)