Składniki:
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- 1 opakowanie (35 g) przyprawy do fajita
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 puszka (450 g) czarnej fasoli, odcedzonej i opłukanej
- 1 puszka (300 g) kukurydzy po meksykańsku (z czerwoną papryką)
Przygotowanie:
- Natrzeć kurczaka połową przyprawy do fajita. W patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej i smażyć na nim kurczaka przez 8 minut z każdej strony, aż soki wyciekające z niego będą przejrzyste. Odstawić.
- W dużym garnku wymieszać fasolę z kukurydzą, salsą i resztą przyprawy do fajita. Podgrzać na średnim ogniu.
- Wymieszać sałatę z cebulą i pomidorami. Na wierzchu ułożyć kurczaka i na koniec dodać fasolę z kukurydzą.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut