w

Sałatka z tuńczyka z koperkiem

Łatwa sałatka z tuńczyka. Można jej użyć jako nadzienie do pomidorów, albo wypełnić nią papaje – to ciekawe połączenie smaku!

Składniki:

  • 175 g tuńczyka z puszki
  • 30 g (1/4 szklanki) selera naciowego, pokrojonego w kostkę
  • 8 g (1/4 szklanki) posiekanego świeżego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu light
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego light
  • 0,5 łyżeczki musztardy dijońskiej

Przygotowanie:

  • W małej misce rozgnieść widelcem tuńczyka wraz z sokiem. Dodać seler, koper, natkę pietruszki, szczypiorek, majonez, jogurt i musztardę, i dobrze wymieszać.

Porcja dla:

5 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (744 głosów)