Składniki:
- 25 sztuk szparagów
- 200 g sałaty lodowej
- 4 duże truskawki
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 8 łyżek jogurtu naturalnego
- 7 rzodkiewek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Szparagi oczyścić, obciąć twarde, dolne końcówki (ok 2-3 cm), wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut.
- Sałatę wypłukać i poszarpać palcami na kawałki.
- Na talerzu ułożyć sałatę, na niej ułożyć szparagi.
- Rzodkiewki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z jogurtem i koperkiem, dodać sól i pieprz do smaku. Polać sosem szparagi. Talerz udekorować rozkrojoną na ćwiartki truskawką.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut